“Taahhüt”, bir işin belirli şartlarla yapılması için yapılan sözleşmedir. Doğru yazımı “taahhüt” şeklidir. “tahüt” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “taahhüt” olarak yazılır.
DEVAMITasfiye, bir kuruluşun işlerini sonlandırma, borçlarını ödeme ve varlıklarını tasfiye etme işlemidir. Doğru yazımı “tasfiye” şeklidir. “tasviye” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “tasfiye” olarak yazılır.
DEVAMITensip, bir işin yerine getirilmesi için gerekli olan talimat veya yönergelerdir. Doğru yazımı “tensip” şeklidir. “tensib” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “tensip” olarak yazılır.
DEVAMITaşeron, bir işin belli bir ücret karşılığında başka bir şirkete veya kişiye yaptırılmasıdır. Doğru yazımı “taşeron” şeklidir. “taşaron” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “taşeron” olarak yazılır.
DEVAMITeşvik, bir eylemi yapmak için teşvik etmek anlamında kullanılan bir fiildir. Doğru yazımı “Teşvik” şeklidir. “Teşfik” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “Teşvik” olarak yazılır.
DEVAMITehdit, bir zarar veya kötüye kullanım ihtimali taşıyan bir davranış biçimidir. Doğru yazımı “tehdit” şeklindedir. “tehtid” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “tehdit” olarak yazılır.
DEVAMI“Teke tek” ifadesi ayrı yazılır ve “teketek” yazımı yanlıştır. “Teke tek” ifadesi, birbirine eşit, aynı şartlar altında yapılan yarışmalarda kullanılır.
DEVAMI‘Yapım ekinden sonra gelen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmaz’ kuralından dolayı “Türkçe’nin” değil “Türkçenin” şeklinde yazılması gerekmektedir. Aynı şekilde Türkçede, Türkçeye gibi yazımlar da doğrudur.
“Türk” kelimesi -çe eki alarak Türkçe olmuştur.
DEVAMI‘Yapım ekinden sonra gelen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmaz’ kuralından dolayı “Türkçe’de” değil “Türkçede” şeklinde yazılması gerekmektedir. Aynı şekilde Türkçenin, Türkçeye gibi yazımlar da doğrudur.
“Türk” kelimesi -çe eki alarak Türkçe olmuştur.
“Saç, sakala belli bir şekil vererek kesmek ya da dibinden kesmek” şeklinde tanımlanabilecek olan bu kelime, traş olarak değil “tıraş” olarak yazılmaktadır.
DEVAMI