“Müteakip”, bir olayın ardından gelen, izleyen anlamında kullanılan bir sıfat veya zarftır. Doğru yazımı “müteakip” şeklindedir. “Mütaakip” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “müteakip” olarak yazılır.
DEVAMIMühlet, bir işin tamamlanması için tanınan süreyi ifade eder. Doğru yazımı “Mühlet” şeklidir ve “Mühled” yazımı yanlıştır.
DEVAMIMevzuat, belirli bir konuda düzenlenen yasalardan ve kurallardan oluşan tüm düzenlemelerdir. Doğru yazımı “mevzuat” şeklidir. Mevzuat kelimesi, “mevzu” kelimesinin çoğuludur. ‘Mevzuatlar’ şeklinde çoğaltmak yanlıştır.
DEVAMIMateryal, bir şeyin yapımında kullanılan malzemeleri ifade eder. Doğru yazımı “materyal” şeklidir. “mataryel” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “materyal” olarak yazılır.
DEVAMIMeblağ, bir ödemenin veya harcamanın miktarını ifade eder. Doğru yazımı “meblağ” şeklidir. “mebla” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “meblağ” olarak yazılır.
DEVAMIMütevazı, alçak gönüllü ve gösterişsiz anlamı taşıyan bir sıfattır. Doğru yazımı “Mütevazı” şeklidir. “Mütevazi” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “Mütevazı” olarak yazılır.
DEVAMIMuhakkak, kesinlikle ve şüphesiz anlamlarında kullanılan bir sözcüktür. Doğru yazımı “muhakkak” şeklindedir. “muhakak” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “muhakkak” olarak yazılır.
DEVAMIMutat; alışılmış, alışkanlık haline gelmiş, sık yapılan anlamına gelen bir sıfattır. Doğru yazımı “mutat” şeklindedir. “mütat” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “mutat” olarak yazılır.
DEVAMIMeyve, bitki üzerinde oluşan, çeşitli şekillerde ve renklerde olan, genelde yemeğe yararlı olan organlardır. Doğru yazımı “meyve” şeklindedir. “Meyva” yazımı yanlıştır.
DEVAMIMide, insan vücudunda yiyeceklerin sindirilmesi için gerekli enzimlerin üretildiği bir organı ifade eden kelimedir. Doğru yazımı “mide” şeklidir. “miğde” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “mide” olarak yazılır.
DEVAMI