İkiyüzlü; iki farklı yüzü olan, ikiyüzlülük yapan anlamında kullanılır. Doğru yazımı “ikiyüzlü” şeklindedir. “iki yüzlü” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “ikiyüzlü” olarak yazılır.
DEVAMIİzolasyon, bir şeyin dış dünyadan izole edilmesidir. Doğru yazımı “izolasyon” şeklidir. “izalasyon” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “izolasyon” olarak yazılır.
DEVAMIİhracat, mal ve hizmetlerin yurt dışına satışını ifade eden bir terimdir. Doğru yazımı “ihracat” şeklindedir. “ihraacat” yazımı yanlıştır. TDK’ye göre “ihracat” olarak yazılır.
DEVAMI“İşçileri ücretle çalıştıran gerçek veya tüzel kişi, çalıştıran” anlamındaki bu kelimenin doğru yazımı “işveren” şeklindedir ve birleşik yazılır. Ayrı yazımı yanlıştır.
DEVAMIYukarıdaki anlamlara gelen iş yeri kelimesi, TDK’ye göre ayrı olarak yazılır.
DEVAMIYukarıdaki anlamlara gelen bu kelimenin doğru yazımı ‘inisiyatif’ şeklindedir. ‘insiyatif’ yazımı yanlıştır.
DEVAMIKendinde olmayan bir yeteneği, bir durumu varmış gibi gösterme, sav. Bu kelimenin doğru yazımı ‘iddia’ şeklindedir. İddia kelimesini, şans oyunu olarak oynanan ‘iddaa’ ile karıştırmamak gerekir. İddaa yalnızca bahis oyununun adıdır.
DEVAMIYunanca’dan gelme bir kelime olup başlangıçtaki anlamı “özel yeteneklerden yoksun kişi”dir. Latince’de ise sıradan kişi anlamındadır. Geç Latincede “eğitilmemiş insan” demektir. 19. yüzyılda kelime psikolojik bir terim oldu ve zeka seviyesi 0-25 arasında olan ve öz bakımını hiçbir şekilde sağlayamayan kişileri tanımladı. İngilizcede “aptal” anlamına gelir. Doğru yazımı “idiot” şeklindedir.
DEVAMI